Desert briose cu ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 1602 vizualizari

 

Brioşe cu ciocolată, decorate cu zmeură şi dulceaţă de cireşe.
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 85 ml ulei,
  • un vârf linguriţă praf de copt,
  • 3 linguri făină,
  • 1 lingură cacao,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • Zmeură,
  • dulceaţă de cireşe
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata:

 

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 20 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă, atât cât să frigă la deget, se toarnă în castronul în care am mărunţit ciocolată şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

 Asamblare şi decor: fiecare brioşă se deorează cu cremă de ciocolată şi zmeură sau dulceaţă de cireşe.

 

Timp de coacere: aprox 20min

Timp de pregătire: 40min

Porţii: 5

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/briose-cu-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu ciocolata