Desert tarta rustica cu mere verzi

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Aug 2018 | 2050 vizualizari

 

Cand ai in gradina un pomisor plin cu mere verzi delicioase, faci prajituri!
Va invit la tarta de vara delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere verzi dulci acrisoare
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar ( puteti pune brun)
  • 230 gr. faina de patiserie( plus o cana pentru infainat si suprafata de lucru)
  • 1 ou mediu
  • 2 linguri lapte dulce rece
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • 3/4 cana de zahar ( normal sau brun pentru presarat peste mere)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu mere verzi:

Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg.

Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat.

Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si l-am intins pe o foaie pergament infainata, apoi l-am transferat intorcandu-l si desprinzandu-l de pe hartie direct in forma de tarta unsa cu unt.

Am pus merele razuite si scurse in doua transe, de fiecare data presarand zahar si vanilie deasupra. Punem scortisoara si aducem marginile peste mere atat cat se poate.

Am copt tarta la 200 de grade C, timp de 35- 40 minute.

Cand s-a racit, am pudrat-o cu zahar si scortisoara, rezultatul este o mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere verzi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers