Desert tarta Tatin cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 4 Apr 2020 | 3468 vizualizari

 

O tarta delicioasa, reteta Sylviei Boutiere, iti multumesc draga mea, a iesit minunata si o prepar de cate ori avem pofta de ea!

 

INGREDIENTE

Aluat clasic frantuzesc :

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. unt( 82%)
  • 1 lingura de zahar
  • un galbenus de ou
  • 30 ml apa
  • un pra de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • vanilie

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 100 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Tatin cu mere:

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul impreuna cu vanilia si cu untul pana ce acesta se topeste, se lasa sa se caramelizeze, se adauga merele si se tin pana ce se coloreaza bine, se adauga scortisoara.

Se intinde foaia de aluat. 

Intr-o tava rotunda unsa cu unt, presarata cu o lingura de  zahar brun, se asaza merele caramelizate, se pune foaia deasupra, se introduce bine pe langa mere, se inteapa din loc in loc si in mijloc se taie usor, se pune la cuptor la 180 de grade si se coace pana ce se rumeneste frumos.

Cand este usor racita, se trece cu cutitul  pe margini,  se pune deasupra un platou se intoarce printr-o miscare precisa si rapida.

Se poate manca cu inghetata, sau cu o lingura de smantana.

O mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca de cocos