Desert tiramisu cu gem de zmeura

de Ksenya in Prajituri, 11 Oct 2017 | 276 vizualizari

 

Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un desert  rapid, parfumat si foarte bun.
E o alternativa la tiramisul clasic.
E usor de facut, nu necesita mult timp.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru sirop de zmeura
  • 4 linguri mari de gem de zmeura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600-700 ml de apa
  • Pentru crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua de preferat de tara
  • 1 lingurita lichior de zmeura (optional)
  • 1 punga piscoturi
  • 1 cana zmeura proaspata
  • cateva fire de menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu gem de zmeura:


Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.


Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.


Ouale le separam, galbenusurile de albusuri.


Abusurile le batem spuma, incorporam galbenusurile, apoi treptat si mascarponele.


Pregatim borcanele.


Rupem pisoturile in jumatate si le trecem prin sirop, apoi le asezam in borcane, in straturi.


Acoperim piscoturile cu crema, presaram zmeura si repetam operatiunea. Ultimul strat trebuie sa fie crema si ornam cu zmeura si menta proaspata. Inchidem borcanul cu capac si il lasam minim 4 ore la frigider.


Tiramisul este gata de servit.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa nu mai fierbeti siropul, puteti dizolva gemul in apa plata, adaugand apoi sucul de lamaie.

2

in cazul in care doriti ca tiramisu sa fie mai fin, puteti trece siropul prin sita, astfel veti scapa de seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mena29 1

14.10.2017, 09:05

Mmmmm, ce bine arata! Frumoasă prezentare!

cristeena20 1

14.10.2017, 11:40

super arata!!! bravo

miki_a 1

14.10.2017, 13:49

WAW!!! Ce desert minunat și parfumat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata