Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

de Ksenya in Prajituri, 11 Oct 2017 | 8183 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un desert  rapid, parfumat si foarte bun.
E o alternativa la tiramisul clasic.
E usor de facut, nu necesita mult timp.
 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru sirop de zmeura
  • 4 linguri mari de gem de zmeura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600-700 ml de apa
  • Pentru crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua de preferat de tara
  • 1 lingurita lichior de zmeura (optional)
  • 1 punga piscoturi
  • 1 cana zmeura proaspata
  • cateva fire de menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura:

 Tiramisu reţetă originală

 Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.

Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.

Ouale le separam, galbenusurile de albusuri.

Abusurile le batem spuma, incorporam galbenusurile, apoi treptat si mascarponele.

Pregatim borcanele.

Rupem pisoturile in jumatate si le trecem prin sirop, apoi le asezam in borcane, in straturi.

Acoperim piscoturile cu crema, presaram zmeura si repetam operatiunea. Ultimul strat trebuie sa fie crema si ornam cu zmeura si menta proaspata. Inchidem borcanul cu capac si il lasam minim 4 ore la frigider.

Tiramisul este gata de servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa nu mai fierbeti siropul, puteti dizolva gemul in apa plata, adaugand apoi sucul de lamaie.

2

in cazul in care doriti ca tiramisu sa fie mai fin, puteti trece siropul prin sita, astfel veti scapa de seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cel mai grozav chec