Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

de Rocsi in Prajituri, 10 Mai 2013 | 11804 vizualizari

 

Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat fraged si a iesit foarte buna, aromata de s-a mancat foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 ge unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa:

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:

Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot. Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza. Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol. Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei. O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.

Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa. O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-0
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-1
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-2
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-3
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-4
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-5
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa-6

COMENTARII (44)

Rocsi

Rocsi 1

10.05.2013, 23:36

Multumesc Eduard

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:35

ce pasca frumoasa ai facut Rocsi!

Rocsi

Rocsi 1

11.05.2013, 21:38

Multumesc mult Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!