Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

de Rocsi in Prajituri, 10 Mai 2013 | 18535 vizualizari

 

Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat fraged si a iesit foarte buna, aromata de s-a mancat foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 ge unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa:

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:

Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot. Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza. Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol. Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei. O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.

Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa. O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat