Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iul 2021 | 3900 vizualizari

 

Am pornit de la reteta Andreei Raicu care mi-a placut foarte mult si de data aceasta am inlocuit capsunile cu zmeura, proseco cu sampanie si am adaugat frisca, e delicioasa prajitura, cu gust si aroma de vara, o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • 400 gr. zmeura proaspata
  • 200 ml suc de portocale proaspat stors
  • 200 ml sampanie
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. zahar pudra
  • 40 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 250 gr. mascarpone
  • un pahar + 1/2 de frisca
  • o frunzulita de menta pentru decor
  • pudra de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie:

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider.

Intr-un craticioara se pun galbenusurile si se amesteca cu un tel impreuna cu zaharul pudra, se adauga faina, se mixeaza usor, apoi laptele rece si vanilia.

Se pune vasul la foc mic si se amesteca fara oprire, pana ce crema incepe sa se ingroase, se mai tine un minut sa dea cateva clocote si se trage vasul pe un gratar, lasand crema sa se racoreasca, apoi se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Pentru a obtine o crema foarte fina, am folosit mixerul vertical.

Asamblare: 

Am folosit o forma detasabila 24/20, pe care am tapetat-o cu folie alimentara la baza si pe peretii laterali.

Am separat printr-o strecuratoare zmeura de suc si am pus-o intr-un bol.

In sucul de portocala si sampanie am inmuiat pe rand piscoturile si le-am asezat la baza formei.

Deasupra piscoturilor am pus o parte din crema( impartita in doua), apoi am asezat jumatate din zmeura, am continuat cu urmatorul rand de piscoturi, deasupra a doua parte de crema si apoi a doua parte de zmeura.

Ultimul rand am pus din nou piscoturi inmuiate in suc si sampanie.

Am pus tiramisu la rece pentru cateva ore, iar cand l-am scos, l-am mutat din forma pe platou, am decorat cu frisca, apoi cu pudra de zmeura, zmeura si o frunzulita de menta.

Delicios!

Mancati tiramisu neaparat rece, pentru un plus de gust si prospetime!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca