Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

de mirela0911 in Torturi, 13 Mar 2022 | 5483 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara de ciocolata. Si asa am facut acest tort care nu se prepara greu deloc, e simplu si tare gustos.
Si pentru ca asa s-a nimerit, cu acest tort sarbatoresc si reteta cu nr.1100! Wow.... ce cifra! 
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g faina alba
  • 2 lgt amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 750 g mascarpone
  • 60 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lgt esenta de migdale
  • fructe: zmeura, afine, visine
  • pt insiropat: apa+zahar+esenta de migdale

Pt.ornat:

  • 1 lgt smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata alba + 1 picatura colorant rosu
  • fructe
  • macarons
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100:

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize, amestecand cu grija cu telul. Se imaprte cantitatea in doua si se coc 2 blaturi intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se lasa blaturile sa se raceasca apoi se taie fiecare in doua.

Crema: Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza. Se toarna smantana pt frisca treptat si se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se da la rece crema pana in momentul folosirii.

Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pt 5 minute. Dupa ce se raceste se adauga esenta de migdale.

Pe un platou se asaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se unge cu o parte din crema. Deasupra se asaza fructele (congelate am avut eu): zmeura, afine si visine. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se intinde crema apoi fructele. Se continua pana la ultimul blat.

Cu restul de crema se unge tortul pe exterior (daca mai ajunge, daca nu, batem frisca). Ciocolata se topeste impreuna cu smantana pt frisca, se adauga colorantul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca bine apoi se orneaza tortul dupa imaginatie. Se asaza fructele, sticksurile de ciocolata si macaronsii sau dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe, chiar si proaspete.

2

Cantitatea de zahar din crema difera in functie de gustul fiecaruia.

3

Se orneaza dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura