Tort centenar Romania

de Bya Ralu in Retete Montare D’oro, 1 Dec 2018 | 2590 vizualizari

 

Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta
Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din pacate pare 2

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema :
  • 200 gr unt 
  • 70 gr zahar pudra 
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar dulceata de prune
  • Pentru frisca:
  • frisca montare d'oro
  • colorant alimentar dr oetker galben, rosu, albastru
  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort centenar Romania:

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.

Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.

Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,dupa care compozitia se pune intr-o tava tapetata (sau nu),se lasa la cuptor circa 30-40 minute.

Cand e gata, se scoate pe un suport si se lasa sa se raceasca, a doua zi se taie.

Pentru crema:

Untul trebuie sa fie moale, se mixeaza cu zaharul pudra. Treptat se adauga laptele condensat si se mixeaza pana devine ca o crema.

Budinca se prepara conform plicului, se da laptele in fiert si se toarna compozitia de budinca cu zaharul. Se lasa sa se raceasca.

Peste budinca care s-a racit, se adauga treptat cate 1 lingura din crema de unt si se mixeaza in continuare. (nu se adauga toata crema de unt).

Se lasa la racit, dupa care se orneaza blatul de tort insiropat.

Deasupra se pune dulceata de prune.

Deasupra se pun fulgi de cocos si se da la frigider.

Frisca se mixeaza pana devine spuma tare.

Se pune in 3 castroane din frisca obtinuta, la fiecare adaugam colorant si mixam.

Se orneaza tortul dupa bunul plac!

La multi ani romania!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort centenar Romania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

11.12.2018, 09:53

Foarte frumos si ingenios! Bravo, Gurita!

Ina 1

15.12.2018, 20:18

Superb! Nu-l vazusem

-Licurici- 1

17.12.2018, 11:01

E foarte frumos! Eu vad 1, nu 2

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao