Tort centenar Romania

de Bya Ralu in Retete Montare D’oro, 1 Dec 2018 | 880 vizualizari

 

Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta
Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din pacate pare 2

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema :
  • 200 gr unt 
  • 70 gr zahar pudra 
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar dulceata de prune
  • Pentru frisca:
  • frisca montare d'oro
  • colorant alimentar dr oetker galben, rosu, albastru
  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort centenar Romania:

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.


Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.


Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,dupa care compozitia se pune intr-o tava tapetata (sau nu),se lasa la cuptor circa 30-40 minute.


Cand e gata, se scoate pe un suport si se lasa sa se raceasca, a doua zi se taie.


Pentru crema:


Untul trebuie sa fie moale, se mixeaza cu zaharul pudra. Treptat se adauga laptele condensat si se mixeaza pana devine ca o crema.


Budinca se prepara conform plicului, se da laptele in fiert si se toarna compozitia de budinca cu zaharul. Se lasa sa se raceasca.


Peste budinca care s-a racit, se adauga treptat cate 1 lingura din crema de unt si se mixeaza in continuare. (nu se adauga toata crema de unt).


Se lasa la racit, dupa care se orneaza blatul de tort insiropat.


Deasupra se pune dulceata de prune.


Deasupra se pun fulgi de cocos si se da la frigider.


Frisca se mixeaza pana devine spuma tare.


Se pune in 3 castroane din frisca obtinuta, la fiecare adaugam colorant si mixam.


Se orneaza tortul dupa bunul plac!


La multi ani romania!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort centenar Romania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

11.12.2018, 09:53

Foarte frumos si ingenios! Bravo, Gurita!

Ina 1

15.12.2018, 20:18

Superb! Nu-l vazusem

-Licurici- 1

17.12.2018, 11:01

E foarte frumos! Eu vad 1, nu 2

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere cu caramel si frisca