Tort centenar Romania

de Bya Ralu in Retete Montare D’oro, 1 Dec 2018 | 334 vizualizari

 

Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta
Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din pacate pare 2

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema :
  • 200 gr unt 
  • 70 gr zahar pudra 
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar dulceata de prune
  • Pentru frisca:
  • frisca montare d'oro
  • colorant alimentar dr oetker galben, rosu, albastru
  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort centenar Romania:

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.


Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.


Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,dupa care compozitia se pune intr-o tava tapetata (sau nu),se lasa la cuptor circa 30-40 minute.


Cand e gata, se scoate pe un suport si se lasa sa se raceasca, a doua zi se taie.


Pentru crema:


Untul trebuie sa fie moale, se mixeaza cu zaharul pudra. Treptat se adauga laptele condensat si se mixeaza pana devine ca o crema.


Budinca se prepara conform plicului, se da laptele in fiert si se toarna compozitia de budinca cu zaharul. Se lasa sa se raceasca.


Peste budinca care s-a racit, se adauga treptat cate 1 lingura din crema de unt si se mixeaza in continuare. (nu se adauga toata crema de unt).


Se lasa la racit, dupa care se orneaza blatul de tort insiropat.


Deasupra se pune dulceata de prune.


Deasupra se pun fulgi de cocos si se da la frigider.


Frisca se mixeaza pana devine spuma tare.


Se pune in 3 castroane din frisca obtinuta, la fiecare adaugam colorant si mixam.


Se orneaza tortul dupa bunul plac!


La multi ani romania!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort centenar Romania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

roxana_simona 1

07.12.2018, 22:26

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:57

Ce frumos!

laura_n 1

11.12.2018, 09:53

Foarte frumos si ingenios! Bravo, Gurita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, cappuccino si banane