Desert tort cu afine si lamaie

de Rocsi in Torturi, 30 Sep 2020 | 937 vizualizari

 

De ceva timp imi doream sa fac tort in aceasta combinatie, cu afine si lamaie, iar aniversarea casatoriei a fost tocmai potrivita ca sa il pregatesc! Se face destul de usor, dar foarte repede se termina 😄😄. Delicios, chiar mi-a placut foarte mult! Am optat pentru un decor simplu, dar il puteti transforma in unul cat mai sofisticat, depinde de ce isi doreste fiecare! Chiar merita sa pregatiti acest tort!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 2 oua
    • 2 albusuri
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 4 linguri iaurt
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • coaja rasa de lamaie
    • o mana afine
    Pentru crema de afine cu lamaie:
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri zahar
    • 200 ml lapte
    • 1 lingura rasa amidon
    • 250 gr mascarpone
    • coaja rasa de lamaie
    • 200 gr afine + 3 linguri zahar + 1 lingura amidon
    Pentru decor:
    • 150 ml frisca batuta spuma
    • afine
    • sclipici auriu comestibil
    • inimioare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu afine si lamaie:

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa de lamaie, apoi faina cernuta si praful de copt si amestecati usor cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 18 cm, turnati prima parte de compozitie si puneti cateva afine deasupra. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. O scoateti cand este gata. La fel procedati si cu celelalte doua. Le lasati sa se raceasca.


Crema de afine cu lamaie: Intr-o cratita puneti afinele cu zaharul. Le transferati pe foc, le lasati sa fiarba 3-4 minute. Dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste afine. Amestecati pana se ingroasa, apoi dati deoparte. Acoperiti cu o folie si lasati la racit. Intr-o craticioara amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati laptele si amidonul. Amestecati bine, transferati crema pe foc. Invartiti cu un tel continuu, pana se ingroasa. Dati deoparte crema, o acoperiti cu folie o dati la rece. Cand crema s-a racit, adaugati marscaponele si coaja rasa de lamaie, apoi le mixati. Incorporati si amestecul de afine, mai mixati pana crema este omogena. Pe un platou, asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti 1/3 din crema, nivelati, iar blat, iar 1/3 din crema si ultima foaie de blat. Asezati si ultimul strat de crema si ii dati un aspect ciufulit cu ajutorul unei lingurite. Bagati tortul in frigider 3-4 ore. Il scoateti din frigider dupa acest timp, indepartati inelul cu grija. Il imbracati pe margine cu frisca. Il decorati deasupra cu afine si sclipici auriu, iar pe margine puneti cateva inimioare. Il portionati si este numai bun de servit!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

oanapl 1

05.10.2020, 20:10

Ce bine arată! La mulți ani! Să fiți sănătoși și fericiți!

Panacris 1

05.10.2020, 20:38

Bun, bun!

Rocsi 1

07.10.2020, 20:06

Multumesc mult de tot!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta creata cu branza sarata
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort