Desert tort cu cappuccino si mascarpone

de Lau in Torturi, 22 Dec 2018 | 5442 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 plic cappuccino
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic cappuccico
  • 1 lingurita cafea instant
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cappuccino si mascarpone:

Blat-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana ce devine o bezea.

Incorporam albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii

Crema-intr-o cratita adaugam apa si zaharul si punem pe foc sa fiarba pana ce apar bule deasupra,(devine un sirop mai grosut)adaugam cappuccino si cafeaua instant amestecam pana ce se omogenizeaza.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce devin pale la culoare,adaugam siropul in fir subtire mixand continuu.Mixam pana ce obtinem o crema pufoasa si se raceste.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.adaugam crema de galbenusuri si amestecam usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Sirop toate ingredientele le fierbem pana ce se dizolva zaharul si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam -crema-reptam pan ce terminam,imbracam tortul cu crema si decoram dupa plac.

Eu am imbracat marginile cu ciocolata si rolls,Inainte de servire am pudrat putina cacao

Dam la frigider cateva ore dupa care servim,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cappuccino si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.12.2018, 20:20

Ai pregatit un tort foarte frumos! Delicios nu mai zic!

dantes 1

29.12.2018, 10:40

Delicios!

Lau 1

03.01.2019, 18:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras