Desert tort cu clatite si fructe

de Constelatialeu in Torturi, 17 Aug 2022 | 1456 vizualizari

 

Acum cateva luni am salvat un filmulet de pe youtube, mi-a placut ce am vazut si am zis ca intr-o zi o sa prestez si eu, binenteles ca nu m-am tinut de reteta 100 % . Am preferat sa aduc modificari la crema.Hai ca nu mai trancan mult sa ma apuc sa si scriu ce am prestat. Era sa uit , reteta asta am facut-o in colaborare cu Adinuta San ( stiti voi cine este, astia de bantuiti pe Bucataras), ea a fost cu suportul tehnic- facut o parte din pozoaie- si cu clatitele, mie nu-mi place sa perpelesc la clatite,  desi imi calc pe suflet si mai prestez din cand in cand......gata, acum chiar ca ma apuc sa scriu reteta...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Compozitia de clatite
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 450 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 270 g faina
  • 30 g cacao
  • 300 ml apa clocotita
  • Crema
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina+ 100 ml apa rece
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 700 ml smatana pentru frisca 36% grasime
  • piersici din compot
  • visine conservate in suc propriu, pentru prajituri
  • sau orice alt fruct care va place
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2,5 linguri lapte cu 3,5% grasime
  • 15 g unt cu 82% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu clatite si fructe:

Sa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le perpeleasca.

Compozitie clatite : Intr-un castron am pus cele 3 oua si le-am amestecat bine cu cele 4 linguri de zahar tos si cele 2 lingurite de zahar vanilat, am adaugat si praful de sare. Am adaugat un pic de faina,am omogenizat, am diluat cu putin lapte, tot asa pana am terminat laptele si faina, am adaugat si cacao si la final am diluat cu apa clocotita, amestecand foarte repede sa nu se formeze cocoloase. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la odihna cca 20 min. Apoi am pus tigaia de clatite pe foc, am uns cu ulei si am prajit clatitele. Pentru formarea tortului mi-au trebuit 12 clatite, dar am preferat sa fac un pic mai multe ca se mai intampla si accidente si ies rupte sau zdrentuite sau mai sunt si pofticiosi pe langa. Le-am lasat sa se raceasca bine apoi am facut crema. Inainte sa ma apuc sa fac crema am luat un inel de tort reglabil, l-am adus la dimensiunea de 20 cm, l-am asezat pe un platou si am imbracat interiorul cu folie alimentara in asa fel incat sa-mi ajunga sa si acopar tortul.

Crema : Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am mixat cei 700 ml smantana pana am obtinut o frisca ferma. Intr-un castron am pus cele 4 oua si zaharul si cu un tel am amestecat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur si am continuat sa amestec pana ce zaharul sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat bine apoi am incorporat frisca. 

Asamblare : In forma de tort pregatita am pus ca baza o clatita si un polonic din crema. Am asezat 10 clatite in niste castronele, ca sa pot sa formez niste ''boccelute", le-am umplut cu visine si bucati de piersici, am adaugat si crema, le-am strans frumos la capete si le-am  asezat in forma de tort, deasupra am mai pus bucatele de piersici si visine si am turnat restul de crema, am acoperit cu o clatita, am adus marginile foliei alimentare deasupra, am asezat o farfurie sa nu se desprinda si am dat la frigider pana adoua zi. A doua zi am scos tortul din frigider, am scos inelul de tort, am asezat deasupra un platou si am intors tortul. Am glazurat cu ciocolata topita amestecata cu lapte si unt. Am decorat cu cateva cirese confiate.  Cand am portionat tortul am folosit un cutit cu lama lata pe care l-am trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu clatite si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

laura_n 1

19.08.2022, 12:06

Fain tort, Cleme! Si eu tot ca tine cand vine vorba de coptul clatitelor

Rocsi 1

19.08.2022, 20:45

Chiar mi se pare grozav tortul si cum arata sectiunea! Bravo!

Panacris 1

10.09.2022, 09:56

Daa și pe mine mă bântuie, dar tot așa n-am om la gătit clătitele! Așa că aștept ocazia oportună! Până atunci mă servesv virtual de la tine, e mai bine că nici nu îngrașă! ) Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese