Tort cu capsuni

de Dya Daniela Andrei in Torturi, 3 Mai 2011 | 2022 vizualizari

 

Se observa faptul ca nu dispun de un inel circular pentru a mentine blatul, insa gustul ramane indiferent de aspect! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ornat:
  • 1 kg de capsuni
  • 1 pliculet de zahar pudra
  • compot de visine, 4-5 capsuni pasate si un plic de gelatina
  •   Pentru crema avem nevoie de:
  • 10 linguri zahar,
  • 250 ml lapte dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 2 linguri cu suc  proaspat de lamaie
  • 1 plic cu praf de budinca de capsuni,
  • esente (1 plic zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie),
  • 1 plic de gelatina
  • 4-5 capsuni pasate
  • Pentru blat:
  • 3 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu lapte
  • 1/2 cescuta ulei
  • esente
  • 3 oua
  • praf de copt
  • compot pentru insiropare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Curatam capsunile, le spalam si le pudram cu zahar vanilat. Le pastram la rece pana cand ornam tortul.

Modul de pregatire a cremei:

Pregatim budinca de capsuni si o lasam sa se raceasca. Mixam frisca impreuna cu esentele si cu sucul de lamaie, si apoi, pregatim gelatina, pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (o topim pe baie de aburi). Cand budinca  s-a racit o amestecam cu frisca si cu capsunile pasate, adaugam gelatina si omogenizam compozitia pe care o vom pastra la rece pentru aproximativ o ora.

Pentru blat:

Mixam albusurile spuma impreuna cu  zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt,  omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil)  intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute. (hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet)

Insiropam blatul - eu am  folosit compot de visine, asezam uniform crema si apoi adaugam capsunile. Deasupra am adaugat compotul amestecat cu capsuni pasate si cu un plic de gelatina. Se pastreaza la rece pentru cateva ore.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni-0
Tort cu capsuni-1
Tort cu capsuni-2
Tort cu capsuni-3
Tort cu capsuni-4
Tort cu capsuni-5
Tort cu capsuni-6
Tort cu capsuni-7
Tort cu capsuni-8

COMENTARII (55)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

04.05.2011, 08:57

Multumesc Aziz!

adry88

adry88 1

04.05.2011, 17:19

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

04.05.2011, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!