Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni

de vio_dreams in Torturi, 21 Mai 2013 | 90428 vizualizari

 

La multi ani tuturorcelor ce poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena! Si scuze pentru absenta, am revenit in peisaj :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao bio Solaris
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf copt

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos

Glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina

Decor:

  • 200 gr capsuni
  • 100 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni:

Blat: Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic.


Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno, le fierbem toate putin si apoi lasam la racit.


Crema: Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste, apoi adaugam crema de mascarpone.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.


Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.


Asamblare: Asezam pe un platou primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema, nivelam si punem deasupra al doilea blat.


Glazura: Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat.


Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.


Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul. In mijloc asezam capsunile.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Rahela Velicu 1

20.04.2016, 21:22

de facut!

claudia39 1

17.05.2016, 13:46

Ce dimensiuni trebuie sa aiba tava, 26 cm sau 28 cm? multumesc

Ancutsa 1

04.12.2017, 20:02

Minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100