Desert tort cu cocos si lamaie

de -Licurici- in Torturi, 16 Ian 2020 | 3280 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 9 albusuri (296 g);
    • 9 linguri de zahar (120g);
    • 5 linguri faina (90 g);
    • un praf de copt;
    • 120 g fulgi de cocos;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 250 g crema mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 50 g ciocolata alba;
    • zeama de la o lamaie;
    • 80 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cocos si lamaie:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.

Compozitia se pune intr-o forma cu peretii detasabili, de 26 cm. Se poate folosi si o forma cu diametrul mai mic, daca doriti sa faceti mai multe straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 20-25min.

Se scoate imediat din cuptor si din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2.

Pentru crema, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata alba topita si zeama de lamaie.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se baga la frigider, pana se raceste blatul.

Blatul se taie in 2, la mijloc se pune crema (se patreaza putin pentru exterior) si se decoreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort stralucitor de visine