Desert tort cu crema de afine si ciocolata

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema de afine
  • 200 g afine proaspete
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 25 g unt
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 25 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de afine si ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.


Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, omogenizam cu o paleta.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 3 parti egale.


Crema de afine-punem afinele cu zaharul, zeama de lamaie si 2-3 linguri de apa la fiert, fierbem pana ce se ingroasa siropul, le pisam cu blenderul si strecuram sosul.Lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam smantana pana ce devine pufoasa,adaugam branza si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam sosul de afine si omogenizam.


Crema de ciocolata-topim ciocolata cu untul si 100 ml de smantana,lasam sa se raceasca foarte bine ,


Adaugam smantana ramasa si ciocolata topita intr-un vas,mixam pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul.


Sirop-amestecam 250 ml apa la temperatura camerei cu zeama de la 1/2 lamaie,1 lingura de zahar si esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se dizolva zaharul.


Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam in mijloc crema de ciocolata si pe margine crema de afine-foaie-sirop-crema de ciocolata in mijloc,crema de afine pe margine-a 3 foaie -insiropam si imbracam torul in crema de ciocoalta ramasa.


Dam la rece cateva ore dupa care glazuram tortul cu ciocolata topita si decoram cu afine,ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

06.02.2019, 07:38

Delicios 😍😍😍

dantes 1

06.02.2019, 10:04

Delicios!

oanapl 1

09.02.2019, 20:05

Ce bine arată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nucă şi cremă de ciocolată