Desert tort cu crema de branza si afine

de oanapl in Torturi, 14 Aug 2017 | 4103 vizualizari

 

Această rețetă am pregătit-o în urmă cu câțiva ani și m-am gândit să v-o împărtășesc, deoarece încă se mai găsesc afine proaspete de cumpărat.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri afine
  • pentru jeleu:
  • 500 g afine
  • 10 g gelatina
  • 200 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza si afine:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca, apoi il tai in doua parti.

Pentru crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida, apoi o amesteci cu branza. Adaugi 3 linguri de afine si amesteci usor compozitia.

Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 50 ml de apa, apoi o topesti pe baie de aburi. Afinele le amesteci cu zaharul si pui vasul pe foc, lasand sa fiarba timp de 5 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Le lasi sa se raceasca putin si adaugi gelatina calda.

 Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu putina apa cu lamaie, pui un strat subtire cu jeleu de afine, pui jumatate din crema de branza, apoi asezi a doua foaie de blat. Procedezi la fel ca si la prima foaie: o insiropezi si adaugi un strat subtire de jeleu, apoi adaugi restul de crema de branza. Pui inelul de la tava si apoi adaugi jeleul ramas, dar nu tot odata ci in doua transe la interval de 5 minute intre ele, pentru a se intari putin stratul precedent. Introduci tortul in frigider pentru 2-3 ore si apoi il poti servi. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sumegi