Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 1905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 coaja si zeama de la lamaie
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de coacaze
  • 200 g coacaze neagra
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 200 ml frisca
  • 200 g crema de branza
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 300 g zmeura
  • Decor
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura sirop de coacaze
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 25 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta.

Cernem faina cu praful de copt, peste compozitia de oua, amestecam usor cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.lasam  sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 parti egale.

Crema de coacaze-intr-un ibric adaugam coacazele,zaharul,apa si punem pe foc pana ce se topeste zaharul si se ingroasa siropul,lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu crema de branza pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul,adaugam coacazea si omogenizam.Dam la rece pana ce ansamblam tortul.

Crema de ciocolata alba-Topim ciocolata cu 200 ml smantana si untul,acoperim cu folie alimentara si dam la rece (daca ne grabim punem vasul in congelator)pana ce se raceste si crema se ingroasa.

Mixam smantana ramasa cu zeama de lamaie pana ce devine pufoasa,adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-prima foaie-sirop-crema de coacaze(din care oprim cateva linguri)-a 2 foaie -sirop-1/2 crema de ciocolata alba-zmeura-a 3 foaie-sirop-crema de ciocolata amestecata cu crema de coacaze-a 4 foaie de blat-insiropam si dam larece 30 min dupa care imbracam tortul cu frisca si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu cirese