Tort cu mousse de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 16 Mai 2010 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao neagra
Pentru mousse
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 1 lingura cu cacao
Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Pentru glazura
  • 1oo g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna compozitia in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace cam 20 minute, dar se face testul scobitorii pentru siguranta. Se da la racit.


Pentru mousse se pun ciocolata, cacaoa si 50 ml frisca lichida la bain marie . Restul de frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra. Cand compozitia de ciocolata e omogena si racita un pic se toarna peste frisca batuta si se amesteca foarte bine. Se da la rece.


Siropul se prepara din zaharul caramelizat, stins cu apa si apoi amestecat cu lichiorul de ciocolata. Se lasa la racit.


Blatul se taie in doua. In forma detasabila se pune o jumatate de blat, se insiropeaza, se adauga toata crema, se acopera cu cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pentru o ora inainte de a se pune glazura, care se prepara punand la bain marie ciocolata, frisca si untul. Cand e omogena, se da putin la rece, apoi se toarna peste tort. Se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:41

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:32

bestial si deliciosssss!

madi_marin 1

12.07.2012, 20:15

Elena_Daria...ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata