Tort cu crema de ciocolata

de claudiamihaela in Torturi, 4 Feb 2014 | 3300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri apa fierbinte,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci date prin masina,
  • zahar vanilat,
  • 1 cana si jumatate de faina (mai mult sau mai putin - sa iasa o compozitie consistenta).
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.Oetker),
  • 500 ml lapte
  • 200 g nuci date prin masina
  • Pentru decorarea tortului:
  • 1 plic crema de ciocolata (dr.Oetker),
  • 250 ml lapte,
  • frisca lichida,
  • decoratiuni prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu 10 linguri de apa fierbinte si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apoi se incorporeaza galbenusurile in ele. Dupa aceasta operatiune se pun nucile si faina (amestecata cu praful de copt) treptat, amestecandu-se cu o spatula de lemn (nu cu mixerul). Cand aluatul este consistent (sa nu curga, dar nci sa fie foarte tare) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aprox 35x26 cm. Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu (se verifica cu scobitoarea).


Blatul se insiropeaza (dupa ce s-a racit) cu sirop facut din apa +zahar+esenta de rom si coji de portocala.


Pentru crema dintre foile de blat am preparat crema cu gust de trufe si rom dupa instructiuni + 200g nuci date prin masina


Tortul l-am decorat cu crema simpla de ciocolata, preparata dupa instructiuni.


Cu frisca batuta si decoratiunile de ciocolata am decorat exteriorul blatului.(se orneaza dupa imaginatia fiecaruia)


Florile( comestibile) folosite le-am avut de la un cofetar profesionist.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kukibella 1

04.02.2014, 14:49

Panacris 1

04.02.2014, 19:18

MotanLaOale 1

05.02.2014, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu fundite de ciocolata - reteta numarul 100