Fantezie exotica

de 28_andreea in Torturi, 19 Noi 2010 | 3019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri fructoza,
  • 150 gr unt/margarina RAMA,
  • 2 linguri faina,
  • 2 linguri tarate,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • Crema de jeleu:
  • 8 banane,
  • 2 plicuri gelatina,

4 linguri fructoza
Glazura:
200 ml smantana,
450 gr iaurt,
2 plicuri gelatina granule,
5 linguri fructoza,
1 lingurita esenta de rom

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie exotica:

Pentru blat, se bat galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Se adauga cacao,esenta de rom, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cam 30 min la foc potrivit.

Pentru crema de jeleu, se paseaza 4 banane bine coapte, pana se obtine un pireu. Se incorporeaza gelatina dizolvata pe baie de abur. Se aseaza blatul inconjurat de inelul special de montat torturi. Se aseaza peste el jumatati de banane ramase. Se toarna deasupra jeleul. Se da la rece 3 ore.

Intre timp se prepara glazura. Se bate smantana cu fructoza, se adauga iaurtul si esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuia tin putina apa rece, apoi se dizolva pe baie de abur. Cand e gata, se adauga peste crema si se omogenizeaza. Se scoate tortul, se adauga deasupra jeleului crema alba si se da din nou la frigider, pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie exotica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trandafiri