Desert tort Alin

de Constelatialeu in Torturi, 16 Feb 2018 | 4137 vizualizari

 

Pentru ca nu ma pricep sa fac altfel de cadouri decat din cele dulci, am mesterit un tortulet pentru bunul nostru prieten Alin. La multi ani !
"Retete cu dragoste ''....si cum dragostea este de mai multe feluri, azi este despre prietenie adevarata.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pline cu nuca macinata
  • 2 linguri pline cu faina
  • Pt, insiropat blatu
  • sirop de visine
  • Crema ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 2 foi gelatina
  • 50 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 100 g smantana dulce cu peste 30 % grasime ( fiind foarte groasa trebuie diluata cu lapte sau frisca lichida)
  • Jeleu de visine
  • 350 g visine conservate
  • 50 ml sirop visine ( siropul in care au stat visinele)
  • 20 g amidon alimentar
  • 3 foi gelatina
  • Crema ciocolata cu lapte Schogetten
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 2 foi gelatina
  • 50 ml frisca lichida Creme patriserie
  • 100 g smatana dulce cu 30 % grasime
  • Decor
  • ornamente de ciocolata
  • krant , nuca cu zahar caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Alin:

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final incorporam nuca macinata si faina, tot cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii.. cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se sectioneaza in 4 parti aproximativ egale.

Crema de ciocolata alba : Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Trecem la asamblarea tortului, prima etapa. Forma in care am copt tortul o imbracam in folie alimentara. Asezam prima sectiune din blat o insiropam cu sirop de visine, apoi turnam crema alba, nivelam si dam la rece pana pregatim jeleul de visine.

Jeleu de visine : Punem in blender visinele, amidonul, siropul si blenduim pana obtinem o pasta, daca ni se pare ca e prea groasa mai adaugam un pic de apa. Separat in apa rece punem la hidratat gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem amestecul din blender si asezam pe foc, sa dea in 2-3 clocote. Tragem de pe foc cratita stoarcem bine  gelatina si o incorporam in amestec. 

Scoatem de la frigider forma de tort, asezam peste crema alba a doua sectiune de blat, peste turnam jumatate de jeleu, asezam sectiune a treia de blat si restul de jeleu, dam la rece pana pregatim crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata cu lapte :Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Scoatem din nou forma de tort din frigider, peste jeleu punem jumatate din crema de ciocolata cu lapte, asezam ultima sectiune de blat si restul de crema de ciocolata cu lapte. Deasupra presaram ornamente de ciocolata, dam din nou forma la frigider, pana a doua zi cand definitivam tortul.

Krant : Zahar caramelizat 3-4 linguri, se adauga nuca , se amesteca bine, apoi se intinde amestecul pe un fund uns cu ulei, se aplatizeaza si se lasa la racit, cand este rece krantul, cu ajutorul unui ciocanel se  marunteste si se orneaza tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Alin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat