Torta della nonna - Tortul bunicii

de Corinuta in Torturi, 1 Aug 2011 | 27496 vizualizari

 

L-am facut de ziua sotului meu, la tzara, intr-o bucatarioara tare intunecoasa, din care cauza nici nu am poze din timpul prepararii. Nefiind cuptorul meu, un pic l-am prea copt, dar per total a iesit bine. Avand in vedere ca s-a mancat tot in ziua respectiva, cred ca a fost bun :)):))

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. crema:

  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina sau amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna - Tortul bunicii:

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se toarna in alt castron si se lasa sa se raceasca.


Se prepara aluatul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga untul moale, coaja rasa de lamaie, oul intreg si galbenusul, zaharul si sarea. Se formeaza o bila si se da la frigider cel putin o ora.


Se intinde 2 treimi din aluat in forma de cerc care sa acopere o forma de tort si peretii acesteia, se aseaza in forma unsa si tapetata. Se toarna crema peste blat, iar restul de aluat se intinde si se taie diverse firme sau fasii care se pun peste crema. Se coace la foc potrivit 40 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.


Pofta buna!


Inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna - Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

epurasha2bb 1

02.07.2013, 22:09

Corinuta 1

02.07.2013, 23:34

Epu mi-e dor de tine!

mihaelar63 1

29.01.2016, 23:25

Foarte bun Cand am fost la Milano aveam la mic-dejun . Altau aratfoarte fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos