Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

de merisor in Torturi, 5 Ian 2019 | 1108 vizualizari

 

Chiar dacă pare nefinalizat, pentru că nu am mai apucat să-l decorez, m-am gândit să nu las neîmpărtășit cu voi, acest delicios Tort cu cremă de fructe și pișcoturi cu cacao.
A rămas nedecorat, pentru că a fost transportat departe, direct asamblat în tavă.
Nu mi-am mai permis să iau după mine și ustensile pentru decorat și nici timp nu aș fi avut să-l decorez.
Însă vă asigur că a fost apreciat chiar și fără decor, dar promit că o să-l repet, că prea bun a fost și îl voi prezenta și decorat frumos!
Face parte din categoria deserturilor rapide fără coacere, precum este și acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, sau acest Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe.
Pișcoturile cu cacao sunt de mare efect fiind și gustoase și aspectuoase!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de cozonac (L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm):
  • 50 pișcoturi cu cacao
  • 2 cutii de compot din fructe tropicale ( 2x420 g)
  • 600 g ciocolată albă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 500 g mascarpone
  • 20 g gelatină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao:

Pregătim crema de fructe.


Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.


Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.


Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând intens până la topirea acesteia.


După ce omogenizăm bine compoziția, o dăm la rece, mai întâi în cămară, apoi la frigider.


O lăsăm la frigider 30-40 de minute, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate.


Încorporăm și mascarponele și gelatina, hidratată în 2 linguri de sirop de la compot, apoi diluată pe baie de aburi.


Pentru că atât ciocolata albă, cât și frișca lichidă( La Dorna) sunt dulci, potrivim gustul cremei cu zeamă de lămâie.


Încorporăm, apoi, fructele din compot, bine scurse și omogenizăm crema.


Asamblăm tortul.


Îmbrăcăm interiorul tăvii cu folie alimentară și asamblăm rapid tortul, până nu se întărește crema.


Trecem pe rând, pișcoturile prin siropul de la compot, doar pentru o fracțiune de secundă.


Așezăm în tavă un rând de pișcoturi, unul de cremă și tot așa până se termină crema, urmărind ca primul și ultimul strat să fie din pișcoturi.


Dăm tava cu tortul la frigider până când crema devine fermă și se poate porționa frumos.


După cum am spus, este simplu și ușor de preparat și se poate transporta foarte bine oriunde ne-am duce, chiar și pe vreme caniculară, dacă dispunem de o ladă frigorifică.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 11:03

super tort imi place!

CretuValentina 1

08.01.2019, 11:42

dantes 1

09.01.2019, 10:12

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara cu fructe