Desert tort cu crema de lime si mure

de Lau in Torturi, 12 Apr 2018 | 1951 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • Crema
  • 500 ml frisca vegetala
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1,1/2 lime
  • 200 g mure
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lime si mure:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.

Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul vanilat si cu o paleta amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema-intr-un bol mixam smantana cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam frisca si mixam pana ce devine o cremoasa.

Oprim 1/3 din compozitie pentru decor.

Adaugam coaja si zeama de lime, murele, amestecam cu o paleta.

Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu crema ramasa si dam din nou la rece 30 min.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra tortului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lime si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de vanilie si crema ganache