Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400

de katty in Torturi, 27 Oct 2017 | 2410 vizualizari

 

Incet, incet am reusit si eu sa ajung la reteta cu nr 400. Si pentru ca nu vroiam sa fie orice reteta, ci sa sarbatoresc evenimentul, am facut un tort delicios cu ananas si mango.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao neagra
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr zahar
    • 200 ml lapte batut
    • 2 oua
    • 100 ml ulei
    • 100 ml cafea tare
    Crema:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • un praf de sare
    • 1/2 fruct mango
    • 1 compot de ananas
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 plic gelatina
    • 30 gr ciocolata rasa ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400:

Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate.


Pentru crema, scurgem compotul de ananas. Scoatem pulpa fructului de mango si il taiem cubulete. Adaugam apa cat sa il acopere si il punem la foc. Dam 2-3 clocote, apoi il dam jos si il mixam.


Intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile pe care le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam 100 ml din zeama de la ananas si punem vasul la foc mic. Amestecam usor pana crema incepe sa se ingroase, o dam jos si amestecam cu piureul de mango.


Intre timp,hidratam gelatina in 2 linguri de zeama de la compotul de ananas. Adaugam 2-3 linguri de crema fierbinte peste gelatina, omogenizam, apoi turnam gelatina in toata crema. Amestecam bine si lasam crema la racit. Amestecam crema racita cu mascarponele si frisca batuta spuma tare.


Punem o parte de blat pe o farfurie, asezam jumatate din crema, fructele de ananas, apoi al doilea blat si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam tortul la rece pana in momentul servirii (cel putin 1 ora).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

28.10.2017, 19:27

Felicitari Katty pentru toate retetele minunate!

mirela0911 1

29.10.2017, 20:50

Un tort deosebit pentru o asa aniversare! Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!

Rahela Velicu 1

30.10.2017, 08:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
12 Etaje dulci