Desert tort cu crema de vanilie si fructe

de cristina1985 in Torturi, 31 Mar 2017 | 994 vizualizari

 

Aceasta crema o folosesc la  tort, eclere, cremes. Doar ca la ultimele doua, nu pun unt ( o face mai moale).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 la faina
  • 3 plicuri praf de copt
  • coaja lamaie
  • esenta lamaie
  • Crema:
  • 1,3 l lapte
  • 9 lg zahar
  • 5 lg (cu varf) faina
  • 4 lg (cu varf ) amidon
  • 5 plicuri zahar vanilinat
  • 3 lingurite esenta vanilie
  • 4 oua
  • 200 g unt 65%
  • Fructe:
  • compot ananas
  • 3 bucati kiwi
  • compot mandarine
  • Ornat:
  • nuca macinata
  • gelatina
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de vanilie si fructe:

Blat:


Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta vanilie, coaja lamaie si 3 lg faina, amestecand cu o paleta, de jos in sus (pentru a nu se lasa aluatul). Se coace 20 minute. La fel faceti si cu celelate 2 blaturi.


Crema:


Se fierbe laptele. Separat, se amesteca amidonul si faina cu cate un ou (pe rand, se adauga si celelalte, ca sa nu faca cocoloase), cu zahar, zahar vanilinat. Dupa ce a fiert laptele, se adauga acest amestec de oua. Se fierbe 15 minute, amestecand tot timpul.Se adauga esenta de vanilie, se presara zahar pudra si se lasa la racit. Se pun deoparte, intr-un castron, cateva linguri de crema (pentru marginea tortului), iar restul se amesteca cu unt.


Se insiropeaza primul blat cu compot de ananas, se pune crema cu unt, ananas taiat, apoi al doilea blat (la fel), iar la ultimul blat, se pune putina crema si se decoreaza cu kiwi si mandarine. Se prepara gelatina cum scrie pe plic si se face cu restul de compot de ananas. Se ung fructele, pentru a nu-si pierde culoarea. Pe margine, se unge tortul cu acele cateva linguri de crema ramasa si se pune nuca macinata.


Tortul trebuie sa stea la frigider cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Constelatialeu 1

31.03.2017, 22:29

cristina1985 1

31.03.2017, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine