Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata

de Tabita _ in Torturi, 6 Apr 2019 | 2762 vizualizari

 

Am ajuns si eu la numarul de 250 de retete. ;) Asa ca am venit sa va servesc cu un tort delicios si vesel, pe placul copiiilor. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • 80 g ciocolata
  • Crema de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 150 g zahar
  • putina zeama de lamaie
  • 4 folii de gelatina
  • smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • cateva bucati zmeura
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ciocolata menaj
  • Decor:
  • Zmeura
  • Bombomele
  • Inimioare de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata:

Blatul:
Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri.
Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat treptat peste albusuri.
Am amestecat usor pana s-au incorporat.
Am ras ciocolata, am pus-o peste aluat si am amestecat usor.
Am turnat compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina.
Am dat la cuptorul preincalzit la 280°C pentru aproximativ 35 de minute.
Apoi am verificat blatul cu scobitoarea.

Crema de zmeura:
Intr-o cratita am pus zaharul si zmeura.
Am stropit zmeura cu putina zeama de lamaie.
Am dat pe foc mic si am lasat sa dea in cateva clocote pana a mai scazut din siropul format.
Intre timp am pus foliile de gelatina la hidratat in apa rece.
Cu ajutorul unui blender, am blenduit zmeura.
Am trecut siropul prin sita ca sa elimin semintele.
Am stors de apa foliile de gelatina si le-am adaugat peste siropul de zmeura.
Am amestecat bine pana s-au incorporat.

Intr-un bol incapator am pus smantana pentru frisca, intaritorul pentru frisca, zaharul pudra si zaharul vanilat si am mixat bine pana am obtinut frisca.
Peste frisca am adaugat mascarponele si am mai mixat putin.
Cand siropul de zmeura s-a racit complet, l-am adaugat in crema amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus.

In jurul blatului am pus hartie de copt de jur imprejur.
Am adaugat o parte din crema, am adaugat cateva bucati de zmeura. Am adaugat si restul cremei si am nivelat.
Am pus tortul la frigider pana am facut glazura.

Glazura:
Intr-un bol am pus untul, ciocolata si laptele si le-am dat la microunde pentru 1 minut.
Am amestecat, am lasat iar cateva secunde pana am obtinut o compozitie omogena ciocolatoasa.

Am scos tortul din frigider si am adaugat compozitia de ciocolata.
Am decorat cu cateva bucati de zmeura, bombonele si inimioare de ciocolata alba.
Am lasat tortul la frigider pana la servire.

TIPS-URI

1

Initial am vrut sa tai blatul in doua, dar apoi am considerat ca nu a iesit asa inalt pe cat ma asteptam si pot sa-l las asa. Daca va iese inalt, puteti si sa-l portionati. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise