Desert tort cu inghetata

de Meea in Torturi, 3 Iul 2020 | 2642 vizualizari

 

 N-am putut să las înghețata cu Oreo de zilele trecute să nu fie exploatată la maxim! Am mai făcut o tură și de data aceasta am făcut un tort cu înghețată și uită-te și tu ce divinitate a ieșit. Am copt un blat de negresă, am pus înghețata, am acoperit cu un strat de glazură de ciocolată și am mai făcut un sirop duuulce de ciocolată pentru servire. Pașii exacți pe care i-am urmat îi vezi tu în rețetă și vezi că e și musai să încerci...

*Rețeta pentru înghețata cu Oreo o găsești aici.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt
  • 150g zahăr
  • 150g făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • Ingrediente asamblare:
  • înghețată
  • 100g ciocolată
  • 50ml ulei
  • Ingrediente sirop:
  • 200g zahăr
  • 100ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu inghetata:

Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește.  Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute. Peste blatul răcit întindem înghețata topită puțin. Dacă o scoatem din congelator înainte va fi mai ușor de întins.        Separat, tocăm ciocolata și o punem la topit împreună cu uleiul, în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Turnăm glazura de ciocolată peste tort și îl lăsăm la congelator câteva ore.

  Sirop: Siropul îl vom turna doar la servire, pe fiecare felie de tort.
       Așadar, punem într-un vas cu fund dublu zahărul și apa și lăsăm pe foc încă 3-4 minute din momentul în care începe să facă spume. Adăugăm mierea și cacaua și oprim focul. Omogenizăm ingredientele și lăsăm la răcit complet. Punem apoi siropul la congelator câteva ore, până când devine mai gros. Poți apoi să păstrezi siropul în frigider.

         Pentru momentul servirii, trebuie să lași la temperatura camerei tortul pentru câteva minute (ca să îl poți porționa) și apoi să îl tai cu un cuțit umezit cu apă. Poftă bună!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie