Tort cu mascarpone si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 18 Sep 2011 | 3121 vizualizari

 

Un tort delicios atat pot sa zic!!!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 6-7 linguri faina

crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 600 gr fructe de padure(eu am avut congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta vanilie
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 9-10 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • bombonele decor si ce mai doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si fructe de padure:

Blatul:


Mixam ouale cu zaharul spuma.


Incorporam uleiul si apa.


Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat.


Luam o tava rotunda de tort ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.


Dam tava in cuptorul ,la o temperatura potrivita .


Lasam pana se coace(facem testul cu scobitoarea),apoi il scoatem si il lasam la racorit.


Crema:


Lasam fructele de padure la decongelat(daca sunt congelate)pe o sita,iar dedesubt punem un bol,pentru ca siropul lasat il folosim la insiropat blatul.


Smantana o batem frisca cu cele 10 linguri de zahar,pe care le punem treptat,pana zaharul se topeste.


Frisca o dam la rece.


Fructele le pisam cu o furculita(daca doriti sa fie ca o pasta,atunci le dati prin blender).


Intr-un bol frecam mascarponele cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Adaugam si fructele zdrobite,apoi 4-5 linguri cu varf de frisca .


Incorporam usor cu o lingura.


Asamblare:


taiem blatul in doua.


in siropul scurs de fructe adaugam doua linguri zahar pudra si putina apa .


amestecam bine si obtinem siropul.


asezam prima foaie pe un platou si o insiropam.


asezam pe ea jumatate din crema cu fructe.


peste punem a2a foaie,o insiropam si aceasta,iar deasupra restul de crema,pe care o intindem uniform.


pe margini ornam cu frisca,mai punem si bombonele decorative si ce mai doriti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MIUTA 1

20.09.2011, 13:03

Wauuuuu ce bunatate ai aici
Imi placeeeeeeeee

Bunica 1

20.09.2011, 20:11

Pe site-ul acesta sunt muuuuuuulte tinere vrednice.....tu esti una dintre ele ! de cele mature nu mai spun Ce dragele mele.......putin mai in varsta .....credeati ca v-am uitat? Toartul este un deliciu!

Rocsi 1

20.09.2011, 21:33

-multumesc miuta
-saru-mana mult pentru compliment bunica..aici toate fetele sunt atat de harnicute,indiferent de varsta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca