Tort cu mascarpone si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 18 Sep 2011 | 5211 vizualizari

 

Un tort delicios atat pot sa zic!!!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 6-7 linguri faina

crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 600 gr fructe de padure(eu am avut congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta vanilie
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 9-10 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • bombonele decor si ce mai doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si fructe de padure:

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Incorporam uleiul si apa.

Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat.

Luam o tava rotunda de tort ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.

Dam tava in cuptorul ,la o temperatura potrivita .

Lasam pana se coace(facem testul cu scobitoarea),apoi il scoatem si il lasam la racorit.

Crema:

Lasam fructele de padure la decongelat(daca sunt congelate)pe o sita,iar dedesubt punem un bol,pentru ca siropul lasat il folosim la insiropat blatul.

Smantana o batem frisca cu cele 10 linguri de zahar,pe care le punem treptat,pana zaharul se topeste.

Frisca o dam la rece.

Fructele le pisam cu o furculita(daca doriti sa fie ca o pasta,atunci le dati prin blender).

Intr-un bol frecam mascarponele cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Adaugam si fructele zdrobite,apoi 4-5 linguri cu varf de frisca .

Incorporam usor cu o lingura.

Asamblare:

taiem blatul in doua.

in siropul scurs de fructe adaugam doua linguri zahar pudra si putina apa .

amestecam bine si obtinem siropul.

asezam prima foaie pe un platou si o insiropam.

asezam pe ea jumatate din crema cu fructe.

peste punem a2a foaie,o insiropam si aceasta,iar deasupra restul de crema,pe care o intindem uniform.

pe margini ornam cu frisca,mai punem si bombonele decorative si ce mai doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MIUTA 1

20.09.2011, 13:03

Wauuuuu ce bunatate ai aici
Imi placeeeeeeeee

Bunica 1

20.09.2011, 20:11

Pe site-ul acesta sunt muuuuuuulte tinere vrednice.....tu esti una dintre ele ! de cele mature nu mai spun Ce dragele mele.......putin mai in varsta .....credeati ca v-am uitat? Toartul este un deliciu!

Rocsi 1

20.09.2011, 21:33

-multumesc miuta
-saru-mana mult pentru compliment bunica..aici toate fetele sunt atat de harnicute,indiferent de varsta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca