Tort cu mousse de afine

de simona72 in Torturi, 13 Feb 2015 | 1449 vizualizari

 

Tot pentru wekeend si tot din categoria deserturilor cu fructe...De data aceasta un tortulet facut cadou pentru cineva drag...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 3-4 linguri sirop de fructe de padure
  • 100 ml apa
  • pentru mousse-ul de afine:
  • 300 gr afine congelate
  • 100 gr zahar
  • 10 bucati marshmalows
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor:
  • aschii de ciocolata alba
  • afine
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de afine:

Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de padure si apa.


Pentru mousse de afine: fructele congelate se pun intr-un vas cu fund dublu impreuna cu zaharul, pe flacara mica. Se lasa sa fiarba pana fructele se inmoaie. Se transfera compozitia intr-un castron cu margini inalte, se paseaza fructele cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Punem piureul de fructe inapoi in craticioara cu fund dublu, adaugam marshmalows, amestecam si lasam pe foc pana se dizolva complet bucatile de marshmalows. Lasam sa se raceasca in frigider. Separat, mixam frisca impreuna cu zaharul pana capata consistenta. Hidratam gelatina in putina apa rece si o dizolvam pe baie de aburi.(atentie sa nu fiarba) Cand mousse-ul de afine este racit, precum si gelatina se adauga ambele la frisca mixata. Se amesteca cu o spatula si se adauga peste piscoturi.Peste mousse-ul de afine se mai pune un strat de piscoturi insiropate, se aduna marginile foliei alimentare peste piscoturi si se da la frigider pentru 1-2 ore pana la intarirea completa a mousse-ului.


Pentru crema de frisca si mascarpone: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga treptat mascarponele si se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Se da vasul cu crema la frigider pana cand avem mousse-ul intarit. Dupa intarirea mousse-ului, se pune peste piscoturi jumatate din crema de frisca si mascarpone si se mai da la frigider pentru inca 1 ora. Se rastoarna cu grija tortul pe un platou, il imbracam in crema ramasa, il decoram cu aschii de ciocolata alba si cateva fructe de afine.


Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

tava sau craticioara cu diametrul de 20 cm

2

daca doriti o textura si mai fina a mousse-ului, puteti strecura printr-o sita fructele dupa ce le-ati pasirat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

14.02.2015, 08:48

Valclaudia 1

14.02.2015, 15:53

mihaelar63 1

15.02.2015, 19:31

Din bunatatea asta inca nu am gustat Placee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ,, Valurile Dunarii,,