Kodrit Kadir

de Criss in Torturi, 1 Mar 2011 | 4788 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe multe bloguri si pe multe site-uri culinare si fiind o fana a cremei de zahar ars dar si a retetelor arabesti, am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Si mai e ceva. Zilele trecute se discuta la Europa fm despre programul "cornul si laptele", despre eficienta acestui program si despre faptul ca de cele mai multe ori laptele , cornul/biscuitii se arunca si copiilor nu nu le place nici laptele si nici cornul. Ei bine, nici Alexutul meu nu e fan, adevarul e ca acele cornuri sunt oribile, fara gust, tari si parca ar avea cauciuc in ele. :)) Dar laptele il utilizam la ceva bun de fiecare data (clatite de cele mai multe ori). Acum, din laptele adunat toata saptamana, am facut acest minunat desert.
Un desert arabesc/turcesc, nu stiu exact. Oricum o reteta orientala absolut delicioasa, pe care va sfatuiesc (pe cele care n-ati incercat-o pana acum) sa o incercati. Am vazut ca majoritatea "bucataraselor" au facut acest tortulet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • - 800 ml lapte
  • - 5 ouă
  • - 200 g zahăr (e suficient si 150)
  • - 1 zahar vanilinat
  • - 1 esenta de rom
  • Pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 100 grame zahar
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml ulei
  • -1 plic praf de copt (cred ca ajunge o jumatate)
  • - 100 grame faina
  • - 3 linguri de cacao
  • - 1 plic nesscafe
  • Pentru caramel,
  • 7-8 linguri zahar. Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kodrit Kadir:

Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea.


Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele. In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc turnam amestecul pentru blat. Aici chiar n-am crezut ca va iesi ceva, insa in timpul coacerii blatul se va ridica la suprafata. Coacem 35-40 minute, dar e bine sa facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca, apoi punem in frigider cateva ore, dupa care rasturnam tortuletul. Si servim fara mila. E delicios, superinsiropat, cu usoara aroma de cafea.


Ce nu mi-a placut la acest tort, a fost faptul ca blatul a iesit destul de sfaramicios, si nu stiu de ce. Ma gandesc data viitoare sa fac tortul acesta asa cum fac si tortul cu crema de zahar ars, adica dupa ce sta crema vreo 30-40 minute la cuptor, sa torn deasupra compozitia pentru blat. Eventual sa fac blatul simplu de la tortul cu crema de zahar ars, in care sa adaug cacao si nesscafe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

01.03.2011, 17:10

Rocsi 1

01.03.2011, 17:13

e un tortulet delicios..l-am incercat si eu

Criss 1

02.03.2011, 14:23

Ruxy, Cris, Rocsi,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere in caramel cu scortisoara