Desert tort cu mascarpone, mure si banane

de mirela0911 in Torturi, 28 Apr 2017 | 665 vizualizari

 

Un tort delicios si racoros! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg Green Sugar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lg nuca macinata
  • 1 lg migdale macinate
  • 1 plic praf de copt

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg lichior amaretto

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg cu varf amidon
  • 400 ml lapte
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 1 banana mare (sau 2 mai mici)
  • zeama de lamaie
  • cateva mure (eu am avut de la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mascarpone, mure si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri amestecand usor. Ingredientele uscate se amesteca separat, apoi se toarna in 2 reprize peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.


Se tapeteaza o tava rotunda, cu diametrul de 22 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitita, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.


Siropul: Se pune la fiert apa cu green sugar, se lasa la racit, apoi se adauga amaretto.


Crema: Se amesteca cele 2 oua cu green sugar, se adauga amidonul, apoi laptele si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza mascarpone, se mixeaza bine pana se obtine o crema fina, pufoasa. Se imparte in doua crema, o parte ramane asa, iar cealalta parte se amesteca cu putin sirop de mure pentru culoare. Din fiecare se pastreaza si pentru uns si ornat.


Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se pune crema galbena. Deasupra, se asaza rondele de banane, stropite cu zeama de lamaie, se asaza al doilea blat insiropat, crema mov, mure, iar la final, ultimul blat insiropat. Se unge deasupra si pe margini cu crema si se orneaza cu moatze din aceeasi crema si cu cea colorata. Se asaza cateva mure deasupra si se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Green Sugar se poate inlocui cu zahar alb, iar cantitatea difera in functie de gusturi.

2

Se pot folosi si altfel de fructe.

3

Se orneaza dupa imaginatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone, mure si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

kytz 1

30.04.2017, 10:55

Arată excelent!

mirela0911 1

30.04.2017, 16:07

Va multumesc!

noiinbucatarie 1

02.05.2017, 13:57

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din pasta de lapte praf