Desert tort cu piersici si mascarpone

de VI in Torturi, 7 Ian 2021 | 1235 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 5 linguri lapte ,
  • 3 linguri ulei ,
  • 25 g. cacao,
  • un praf de copt.
  • Crema:
  • 1 galbenus de ou,
  • 100 ml.lapte,
  • 2 1/2 linguri zahar,
  • 1/2 lingura amidon,
  • 250 branza mascarpone,
  • 10g. gelatina,
  • 125 g. frisca batuta,
  • o vanilie
  • Glazura:
  • 200g.ciocolata amaruie ,
  • 150g. frisca lichida,
  • 30 g.unt,
  • o lingura coniac(brandy)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piersici si mascarpone:

Incepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Adaugam si albusurile prin rasturnare cu o paleta, usor.

Punem compozitia intr-o tava detasabila cu diametrul de 24 cm.,in care am pus hartie de copt.

Bagam la cuptor 25-30 minute.

In acest timp pregatim crema: amestecam mascarpone cu frisca batuta cu zaharul si o vanilie. Laptele cu galbenusul cu zaharul le fierbem un minut, apoi adaugam amidonul si lasam la racit.

Amestecam cele doua compozitii,in care am pus si gelatina inmuiata in prealabil in 2-3 linguri de zeama din compot,si incalzita pe baie de abur.Adaugam acum si fructele taiate cubulete si bine scurse si amestecam usor.

Dupa ce blatul s-a racit complet indepartam foaia de copt si il taiem in jumatate. Asezam din nou in forma detasabila primul blat, punem crema  , intindem bine cu o paleta si apoi punem si al doilea blat, presand usor.

Il punem la frigider si pregatim glazura: incalzim frisca lichida pe baie de abur, pana aproape de fierbere, dam la o parte, punem ciocolata sfaramata,si mestecam pana se topeste,adaugam si untul,apoi si lingura de coniac. Indepartam inelul detasabil,si turnam usor glazura putin racorita din mijloc spre margine,lasand sa se scurga putin pe margine,pentru un aspect frumos. Dam la frigider .

Ornam cu frisca batuta cu putin zahar si o vanilie,dupa cum ne place!  

TIPS-URI

1

Nu fierbem gelatina, pentru ca nu mai are efectul dorit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piersici si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort festiv cu fructe si frisca by Tammar