Desert tort C

de Constelatialeu in Torturi, 4 Noi 2018 | 888 vizualizari

 

E cu ''La multi ani, sanatosi si voiosi ! " si cu gust intens de ciocolata si ness.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1- 28 cm diametru
  • 6 oua medii
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • un praf de sare
  • 5 linguri faina
  • Blat 2- 28 cm diametru
  • 6 oua medii
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • un praf de sare
  • 5 linguri faina
  • Blat 3 diametru 20 cm
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • un praf de sare
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 4 linguri ahar
  • 400 ml apa
  • 400 ml sirop de la visinele conservate
  • Pt, decor
  • 1 borcan 800 g cu visine conservate
  • Crema de unt cu ness
  • 10 galbenusuri
  • 30 g ness
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt cu 80% grasime
  • Crema ciocolata neagra
  • 320 g ciocolata neagra Kandia cu 80% cacao
  • 800 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 200 g zahar pudra
  • Ciocolata duo Dr.Oetker pentru ornat
  • Ciocolata alba pentru ornat
  • Sicksuri de cappuccino pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort C:

Blat 1 ( 28 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Incorporam faina si nuca macinata de asemenea cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam aluatul , bagam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam la racit pana a doua zi.


Blat 2 ( 28 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Incorporam faina si nuca macinata de asemenea cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam aluatul , bagam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam la racit pana a doua zi.


Blat 3 ( 20 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Incorporam faina si nuca macinata de asemenea cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam aluatul , bagam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam la racit pana a doua zi.


Crema de unt cu ness. Untul la temperatura camerei il mixam bine pana devine spumos. Separat mixam galbenusurile cu ness-ul. Punem pe foc apa si zaharul si cand atinge 120 grade ( sau face o sumedenie de basicute ) acest sirop il turnam peste galbenusurile cu ness in fir si mixam bine pana se raceste. Aceast amestec trebuie sa fie rece cand il incorporam in unt, lingura cu lingura si mixam.


Crema de ciocolata neagra. Intr-o cratita de inox cu fund dublu rupem ciocolata adaugam 400 ml frisca lichida si 200 g zahar farin, amestecam continuu pana se topeste ciocolata si zaharul, atentie frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cateva ore apoi se scoate din frigider se transfera in vasul robotului si se adauga treptat restul de frisca lichida si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.


Sirop : Zaharul se caramelizeaza, apoi se adauga apa si siropul de visine si se lasa sa fiearba pana se topeste tot zaharul carameliat, atentie cand puneti lichidul peste zaharul caramelizat.Se lasa la racit.


Asamblare. Se sectioneaza blatul 1 si 2 in cate doua parti iar blatul 3 in 3 parti.. Pe un platou se aseaza prima parte din blatul 1 se insiropeaza bine se intinde un strat de crema de unt peste care se pune partea a doua din blatul 1, se insiropeaza si se intinde peste crema de ciocolata peste care se pun visine taiate-n doua, se aseaza prima parte din blatul 2, se insiropeaza, se intinde crema de unt, se pune a doua parte din blatul 2 si se insiropeaza peste care se pune crema de ciocolata si visine dar doar in centru unde vine pus blatul de 20 cm.Blat ce se insiropeaza se intinde crema de unt, blat insiropat, crema de ciocolata si visine si la final ultimul blat insiropat partea de sus a tortului mic se imbraca cu crema de unt, partea de jos a tortului 28 cm se imbraca cu crema de ciocolata. Se decoreaza cu ciocolata topita, visine, ciocolata alba si stickuri de cappuccino.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

04.11.2018, 20:52

Heeeei! Si mie, tot "M"!

Constelatialeu 1

04.11.2018, 21:06

Sa va luati bon de ordin...sau fac unul cu multi M pe el....

mirela0911 1

04.11.2018, 21:13

))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine