Musuroi cu crema de capsuni

de Angelina_Elena in Torturi, 25 Apr 2013 | 1907 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru cei doi sarbatoriti ai familie Georgiana si George! A fost foarte bun si racoritor, dar din pacate nu am apucat sa mai fac poze si la sectiune!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 pliculet praf de copt(8 g)
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cescuta zahar
  • 2 cescute apa
  • 3 linguri lichior de capsuni
Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni proaspete
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi cu crema de capsuni:

Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma.


Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Crema: frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.


Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem, le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.


Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.


Dam crema la rece.


Sirop: intr-un ibric pune apa si zaharul, lasam sa fiarba pana cand acesta se topeste, iar la final adaugam lichiorul de capsuni.


Lasam sa se raceasca.


Asamblare: cand blatul e rece, lasam 1 cm de la margine si incepem sa il scobim usor cu o lingurita, obtinand o adancitura.


Insiropam putin blatul, apoi punem crema de capsuni si nivelam usor.


Mierezul ramas de la blat, il sfaramitam si il punem peste crema.


Apasam usor cu mana, pentru ca miezul sa se “lipeasca” de crema, apoi dam la rece pentru cateva ore.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru blat am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

2

Cine doreste, poate sa lase blatul neinsiropat deoarece are o consistenta umeda(eu l-am insiropat la cererea sarbatoritilor)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

25.04.2013, 23:59

Rocsi

Bya Ralu 1

06.05.2013, 12:02

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean