Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2020 | 356 vizualizari

 

Este un tort rapid, delicios si racoros care nu necesita foarte multa munca si este perfect pentru o ocazie speciala cum este cea de azi, mai ales daca ai sarbatoriti! La multi ani celor ce poarta numele de Constantin si Elena!
La multi ani, Larissa Elena! :-*

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g piscoturi
  • zeama de la compot de gutui
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 100 g ciocolata milka oreo
  • fructe congelate (afine, zmeura)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe:

Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund.


Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza apoi peretele de jur imprejurul inelului.


Intr-un bol se pune iaurtul grecesc si se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna si frisca lichida si se mai mixeaza putin. Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 50 ml apa apoi se incalzeste usor pana se topesc granulele. Se toarna peste crema de iaurt, mixand bine pana se omogenizeaza crema.


Ciocolata milka oreo se marunteste cu un cutit apoi se pune peste crema. Se omogenizeaza. Se toarna o parte din crema peste piscoturi. Se asaza zmeura din loc in loc apoi se pune din nou un strat de crema. Se pun afinele si ultimul strat de crema. Se da la rece pana a doua zi pentru a se intari crema.


Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu o lg de zahar pudra pana devine mai consistenta. Se scoate torul din frigider si se indeparteaza inelul. Se leaga cu o panglica pentru a nu se desface piscoturile.


Se unge cu un strat de frisca peste care se pun fructe amestecate apoi se fac moatze si se orneaza cu zmeura si afine, dupa imaginatie.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul inelului folosit este de 20 cm.

2

Cantitatea de piscoturi poate diferi, in functie de cat de mare este tortul.

3

Se pot folosi fructe proaspete mai ales ca e sezonul capsunilor.

4

Se pot insiropa cu orice suc preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ksenya 1

22.05.2020, 11:39

La multi ani sanatosi!

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:08

dantes 1

25.05.2020, 09:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata umplut cu menta