Tort cu piersici si ciocolata alba

de La Ancuta in Torturi, 3 Feb 2013 | 2792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 280 g f aina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru f risca
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema cu piersici:
  • 450 g piersici din compot
  • 350 ml smantana pentru f risca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 5 linguri apa
  • Bordura de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • o fasie de punga cu bule, pentru ambalat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ciocolata alba:

Blat:


Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma. Amestecam pana se incorporeaza. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o adaugam apoi treptat in compozitie. Amestecam usor pana se incorporeaza.


Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~25 de minute). Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il taiem in trei foi.


Pregatim apoi crema de ciocolata alba. Rupem ciocolata si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. apoi lasam la racit.


Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe foc mic, avand grija sa nu clocoteasca. Dam de pe foc si adaugam 4 linguri de ciocolata topita, peste gelatina. Amestecam pana se omogenizeaza apoi putem amestecam cu restul de ciocolata topita.


Separata mixam frisca ramasa (350 ml) apoi o adaugam peste ciocolata topita si amestecam usor pana se omogenizeaza.


Pe un platou asezam o foaie de tort si montam in jurul ei inelul pentru tort. Peste blat punem crema de ciocolata si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de tort si dam la frigider pana pregatim crema de piersici.


Scurgem piersicile de sirop si le taiem bucatele mici.


Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra, iar gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece. Dupa ce s-a hidratat o dizolvam la foc mic. Peste gelatina adaugam 3 linguri de frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam usor cu restul de frisca batuta. La final adaugam pirsicile taiate si amestecam usor.


Punem crema pe tort si acoperim cu ultima foaie de blat. Dam tortul la frigider pentru doua ore.


Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca apoi ne ocupam de bordura de ciocolata.


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu laptele si untul. Dam apoi deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.


Ciocolata topita o intindem in strat uniform pe toata supragata foliei de impachetat si lasam sa se raceasca, atat cat sa nu mai curga. Montam folia cu ciocolata pe marginea tortului si dam la frigider pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit indepartam usor folia.


Ornam apoi dupa preferinte (eu m-am grabit pentru ca era cam tarzie ora) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

alba_zori 1

04.02.2013, 16:21

foarte frumos si bun,imi place foarte mult zaharul tau violet,si bordura de cioco,super tort!

Gabriela T 1

25.05.2013, 22:47

Foarte bun si frumossss

alinadaria 1

26.05.2013, 00:23

chiar trb sa fac reteta asta,arata ffffffffffff bine.sper sa reusesc,vreau sa-l fac de ziua fetitei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale