Tort cu nuca si crema mascarpone

de Miha in Torturi, 9 Ian 2013 | 21363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru nucile caramelizate:
  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si crema mascarpone:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se obtine o spuma densa si lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.


Nuci caramelizate:


Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se adauga nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.


Crema:


Smantana rece se bate cateva minute cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.


Mixam mascarponele intr-un alt castron, apoi incorporam frisca batuta si nucile caramelizate.


Pastram o parte din nucile caramelizate pentru decor.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa si ciocolatoasa.


Blatul se taie in 3 parti ce se vor insiropa dupa preferinta, mai mult sau mai putin. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata.


Se repartizeaza crema cu nuca intre cele 3 blaturi, apoi se orneaza cu frisca si nucile caramelizate puse deoparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Dya Daniela Andrei 1

14.12.2013, 10:59

jolygina 1

18.12.2013, 09:49

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si ganache