Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

de Valclaudia in Torturi, 20 Apr 2017 | 1207 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema / umplutura:

  • 200gr ciocolata cu gust de frisca si cafea
  • 300 ml frisca vegetala lichida
  • 250 gr mascarpone
  • visine din visinata fara samburi
  • 10 piscoturi din comert
  • 2 plicuri cafea instant Milka

Glazura si decor:

  • 200 gr frisca vegetala
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • jumatati de piscoturi din comert pentru imprejmuirea tortului
  • creion pasta de scris pe tort (alb, de la Dr.Oetker)
  • inimioare albe si roz
  • panglica textila pentru fixarea piscoturilor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata:

Pregatirea blatului:


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao


Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.


Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.


Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.


Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.


Taiem blatul in doua pe orizontala.


Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.


Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.


Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.


Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.


Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.


Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.


Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.


Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

21.04.2017, 07:18

minunat tortul pregătit! La mulți ani lui Nicole!🌻🌻🌻🌻🌻

Ancutsa 1

21.04.2017, 17:25

La multi ani! Foarte frumos tortul! Si mie imi place mult ciocolata aceea cu cafea!

oanapl 1

23.04.2017, 14:52

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Sah