Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

de Valclaudia in Torturi, 20 Apr 2017 | 435 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema / umplutura:

  • 200gr ciocolata cu gust de frisca si cafea
  • 300 ml frisca vegetala lichida
  • 250 gr mascarpone
  • visine din visinata fara samburi
  • 10 piscoturi din comert
  • 2 plicuri cafea instant Milka

Glazura si decor:

  • 200 gr frisca vegetala
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • jumatati de piscoturi din comert pentru imprejmuirea tortului
  • creion pasta de scris pe tort (alb, de la Dr.Oetker)
  • inimioare albe si roz
  • panglica textila pentru fixarea piscoturilor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata:

Pregatirea blatului:


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao


Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.


Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.


Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.


Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.


Taiem blatul in doua pe orizontala.


Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.


Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.


Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.


Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.


Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.


Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.


Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.


Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

21.04.2017, 07:18

minunat tortul pregătit! La mulți ani lui Nicole!🌻🌻🌻🌻🌻

ancutsa 1

21.04.2017, 17:25

La multi ani! Foarte frumos tortul! Si mie imi place mult ciocolata aceea cu cafea!

oanapl 1

23.04.2017, 14:52

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200