Tort cu crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 9 Feb 2011 | 2929 vizualizari

 

A fost ziua unei prietene si am fost la ea sa pregatim un tort..nu a fost el spectaculos,dar a fost delicios...

 

INGREDIENTE

blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca macinata
  • 5-7 linguri faina

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80 % grasime sau margarina
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul:


separam albusurile de galbenusuri.


albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.


adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.


apoi incorporam uleiul si praful de copt.


adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de rom.


la urma punem faina,treptat.


luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.


turnam compozitia in tava si o dam la cuptor,pana ce blatul este copt.


cand este gata il scoatem ,il lasam la racit ,apoi il taiem in 3 foi.


crema:


punem laptele la fiert cu plicul de zahar vanilat.


intr-un castron amestecam faina cu cacaua,zaharul si cateva linguri din laptele pus la fiert.


amestecam bine sa nu avem cocoloase .


cand laptele fierbe ,adaugam compozitia de faina si invartim bine,continuu,la foc mic,pana se ingroasa crema ca o budinca.


cand e gata o luam de pe foc,o acoperim cu niste staniol si o dam la rece.


untul il batem spuma cu putin zahar pudra.


cand crema este racita adaugam untul batut spuma.


la urma adaugam si coaja rasa de la o portocala si esenta de rom.


incorporam totul cu o lingura.


asamblam tortul:


intr-o tava cu inel detasabil ,punem prima foaie de blat ,o insiropam(eu am insiropat cu niste zeama de compot de piersici) si punem o treime crema.


apoi foaia a doua insiropata,iar o treime crema.


punem si ultima foaie de blat,o insiropam si o ungem cu restul de crema.


marginile le imbracam in frisca si ornam dupa dorinta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

12.02.2011, 13:19

frumos tortul tau

Rocsi 1

12.02.2011, 13:45

multumesc adinacarla

adry88 1

21.05.2011, 15:21

vreau si eu o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort