Desert tort cu struguri

de Lau in Torturi, 3 Ian 2020 | 1759 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura mac
  • Crema
  • 300 ml iaurt natural
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • 500 g struguri de masa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu struguri:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam semintele de mac si esenta de vanilie,amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 felii.

Crema-gelatina o hidratam cu apa cat sa o cuprinda,o dizolvam pe baie de aburi,

Mixam frisca,adaugam iaurtul scurs de zer,esenta de vanilie,gelatina si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam pe margini cu hartie de copt,adaugam foaie de blat,insiropam,adaugam pe margini struguri taiati in 2 pe lungime,adaugam crema,struguri taiati,crema-dam tava la frigider 10 min-adaugam a 2 foaie de blat-insiropam crema ramasa,dam din nou la frigider cateva ore.

Indepartam folia si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure