Tort cu capsuni si ciocolata

de mimmi in Torturi, 10 Iun 2012 | 3761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de pandispan din 8 oua,folosind reteta de baza,
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 250 g ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca lichida,
  • Pentru crema de capsuni:
  • 250 ml suc rosu (eu am folosit Tymbark cu capsuni si banane),
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • esenta de vanilie,
  • + capsuni, +frisca lichida pentru ornat, +ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache:

Crema ganache: Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.

Pentru crema de capsuni,punem intr-o oala 200 ml suc rosu si 3 linguri de zahar. Intr-un pahar amestecam 50 ml suc cu 3 linguri de amidon,iar cand s-a topit zaharul(din oala) turnam aceasta compozitia si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.  

Taiem blatul in 3 felii,fiecare felie o insiropam cu un sirop din apa calduta,zahar vanilinat si esenta de vanilie. Pe prima foaie punem 1/2 din crema ganache,punem a doua foaie de pandispan,intindem uniform crema de capsuni,punem pe toata suprafata capsuni taiati felii si asezam a treia felie de pandispan. Ornam dupa bunul plac,eu am ales sa imbrac marginea in crema ganache,ornata cu ciocolata rasa,pe deasupra am pus capsuni si frisca batuta.

Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore sau pana il servim. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

10.06.2012, 19:29

ooo ce frumos arata

Sim0na 1

10.06.2012, 21:33

O frumusete de tort!! O felie se poate?!

iry-gabriela 1

10.06.2012, 21:57

place si mie combinatia,vreau sa pap

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia