Desert tort de biscuiti

de GeorgiG in Torturi, 20 Apr 2017 | 1913 vizualizari

 

Pentru ca acum 2 ani am hotarat sa ma alatur si eu Bucatarasilor, v-am adus un tort sa sarbatorim. L-am adus cam tarziu, dar e bun si maine dimineata la cafea. Am facut ceva simplu si bun.
Cu toate ca nu sunt foarte activa pe site si nici atat de priceputa in bucatarie ca si voi, eu ma bucur ca fac  parte din marea familie a bucatarasilor si sper ca intr-o zi voi reusi si eu sa am preparate ( si poze ) la fel de reusite ca voi.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g crema de branza
  • 400 g fineti
  • 400 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 450 g biscuiti
  • 200 g napolitane
  • un plic ciocolata calda
  • 100 ml apa
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4-5 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Mixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba.


Pregatim ciocolata calda din plic si 100 ml apa sau lapte.


Dupa ce s-a racit ciocolata, trecem fiecare biscuit prin ciocolata calda, punem crema de ciocolata pe o latura si asezam circular biscuitii, intr-o forma de tort rotunda detasabila.


Punem astfel trei randuri de biscuiti cu crema de ciocolata intre ei. Dupa al treilea rand de biscuiti, punem un strat de crema alba, apoi un rand de napolitane si din nou un strat de crema alba. Apoi continuam cu biscuitii si crema de ciocolata, pana umplem forma.


Distribuim crema de ciocolata si pe partea superioara a tortului si lasam la rece cateva ore. Am topit cele 200 g ciocolata cu cateva linguri de lapte si dupa ce s-a racorit, am distribuit-o peste tort, lasand sa curga putin pe margini. Am format pe tort o coronita din biscuiti maruntiti, iar in mijloc, am ras putina ciocolata. Am pus biscuiti maruntiti si pe marginile tortului.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

GeorgiG 1

22.04.2017, 09:00

Multumesc mult!

oanapl 1

23.04.2017, 14:44

La multi ani! Ce apetisant arata!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:43

Ce bine arata! La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Crunchy Cake