Desert tort de clatite din albusuri

de ioana_lupu in Dulciuri, 5 Iun 2020 | 510 vizualizari

 

In general imi raman albusuri si le adun intr-un recipient cu capac si le pastrez la frigider chiar si 2 saptamani.
Aceasta este o reteta perfecta de facut cu albusurile ramase.
Rezulta un tort foarte fin, aromat si pufos.
Inspiratie: savoriurbane :)

 

INGREDIENTE

    • 300 g faina
    • 600 ml lapte
    • 210 g albus (6 oua)
    • 120 g unt topit
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 2 linguri de coniac/rom
    • sare
    • ulei pentru uns tigaia
    • 150 g zahar pudra+ 10 g zahar vanilat
    • gem de caise
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de clatite din albusuri:

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.


Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza.


Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa.


Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat. Nu se amesteca prea energic pentru ca trebuie sa rezulte un aluat aerat.


Se pune tigaia pentru clatite pe foc mic. Se unge putin cu o pensula cu ulei. Se toarna aprox. 2 polonice de compozitie in tigaie. Este destul de groasa clatita, de 0.5 cm.


Se lasa pe foc 3 minute. In timpul coacerii, ele se umfla si se formeaza bule de aer pe suprafata. Cand este prajita, se scoate pe un platou/o farfurie, cu partea prajita in jos. Nu se prajeste pe ambele parti.


Imediat se pudreaza din belsug, cu zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. Zaharul se topeste imediat. Se intinde peste acesta, gemul de caise acrisor.


Se repeta operatiunea pentru toate clatitele. Mie mi-au iesit 8 clatite.


Ultima clatita se pune invers, cu partea prajita in sus si se pudreaza cu zahar.


Se poate servi atat cald, cat si rece.


TIPS-URI

1

Nu se pune deloc zahar in compozitia de clatite, ca sa nu se lipeasca de tigaie in timp ce le prajim.

2

Daca laptele este prea rece, compozitia va avea aspectul taiat (se vede in pozele mele), dar nu este nicio problema, isi revine in timpul prajirii.

3

Cand sunt calde, foile sunt mai pufoase la gust; dar este foarte bun servit si rece.

4

Se poate face si fara dulceata, doar cu zahar pudra. Se mai poate pudra si cu scortisoara.

5

Se poate servi cu inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de clatite din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RODIMUR 1

06.06.2020, 22:03

Interesantă rețetă...!

ioana_lupu 1

09.06.2020, 08:29

Cu placere. Da, sunt foarte pufoase clatitele

dantes 1

09.06.2020, 11:07

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de vita, cu arpacas

de RODIMUR 7

ieri la 21:23

Frigarui de dovlecei cu ton

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Salata de castraveți cu ceapă în saramură

ieri la 18:37

Supă cremă de legume și ciuperci

ieri la 18:00

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba