Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

de indrea_ms in Bucataras in oras, 2 Aug 2020 | 199 vizualizari

 

Retete de vara: Un diplomat cu fructe delicios, racoritor, de vara

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Floare - Diplomat cu fructe:


Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de gălbenușuri. Apoi am dat la răcit.


Între timp, am scos ananasul din compot, l-am tăiat bucățele și am pus siropul într-un vas. Am pregătit o formă de tort cu inel detașabil în care am pus pișcoturile înmuiate în siropul de la ananas, pe marginea formei, dar și jos pe fund (vezi imaginile mai jos).


Smântâna pentru frișcă am mixat-o până s-a întărit astfel încât să rămână pe paleta mixerului. Eu am avut neindulcită, așa că am mai adăugat puțin zahăr pudră.


Am pregătit și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (10 min la înmuiat, apoi pe bain – marie până s-a dizolvat complet).


Când s-a răcit crema de gălbenușuri, am adăugat-o la frișcă (nu trebuie adăugată caldă în frișcă). Am pus și gelatina după ce s-a răcit ușor și am amestecat bine, astfel încât aceasta să se distribuie în toată compoziția.


La final am adăugat și ananasul bucățele și am început să așez crema în tort astfel: întâi am pus jumătate din cremă, apoi încă un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, după care restul de cremă. Am ornat cu fructe și am dat la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Floare - Diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

03.08.2020, 20:11

Panacris 1

03.08.2020, 20:43

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:11

Tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca