Desert tort Iulia

de Constelatialeu in Torturi, 11 Iul 2021 | 2023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat verde ( forma silicon 20 cm diametru)
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • zeama de lamaie
  • colorant verde
  • Crema de ciocolata neagra Schogetten
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 2 linguri zahar
  • 200 g frisca
  • Blat cu sirop de capsuni
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml sirop de capsuni
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata cu alune Schogetten si mascarpone
  • 5 g gelatina + 30 ml ulei
  • 75 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 125 g mascarpone
  • 100 g frisca
  • Blat de bezea cu nuca
  • 2 albusuri
  • 70 g zahar
  • 70 g nuca taiata grosier
  • 10 g amidon
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata cu lapte Schogetten
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 5 grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 g frisca
  • Blat albastru
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 30 g fulgi de migdale
  • zeama de lamaie
  • colorant albastru
  • Crema de ciocolata alba Schogetten si mascarpone
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 150 g frisca
  • 125 g mascarpone
  • Decor
  • zmeura
  • coacaze, albe, rosii, negre
  • agrise
  • cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Iulia:

Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile

Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat colorantul verde. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat cu sirop de capsuni :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu siropul de capsuni  . Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat de bezea cu nuci : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si amidonul am mixat pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat nucile taiat grosier si cacao. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul, am copt blatul cca 18 min.

Blat albastru cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat migdalele si  colorantul albastru. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

 Frisca : 650 ml smatana pentru frisca  rece de la frigider am mixat-o cu 4 pliculete de zahar vanilat. Am obtinut o frisca batuta lejer, nu este nevoie sa fie foarte ferma. Frisca obtinuta am impartit-o la fiecare crema in parte dupa cum urmeaza in descrierea fiecarei creme in parte.

Crema ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata neagra, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am asezat blatul verde pe un platou, am asezat un inel de tort reglabil, marginile le-am imbracat cu folie acetata, peste vasul verde am pus crema de ciocolata neagra, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca crema.

Crema de ciocolata cu alune si mascarpone : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu alune, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos forma de la frigider dupa ce sa intarit prima crema, am asezat al doilea blat cel cu sirop de capsuni, apoi crema de ciocolata cu alune. Am dat din nou forma la frigider sa se intareasca  doua crema.

Crema cu ciocolata de lapte : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu lapte, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a doua crema sa intarit, am asezat blatul de bezea, pentru ca bezeaua se mai strange la copt, blatul a fost un pic mai mic decat celelalte, asa ca am ornat cu zmeura pe margine si pe blat, apoi am adaugat crema. Am dat forma la rece.

Crema cu ciocolata alba si mascarpone :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata alba, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a treia crema sa intarit, am asezat blatul albastru am daugat crema si am dat forma la frigider pentru vreo 4 ore.

Dupa ce a stat tortul la frigider 4 ore l-am scos , am scos inelul din jurul tortului si l-am ornat cu fructe.

TIPS-URI

1

rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

14.07.2021, 11:02

frumos si bun!

oanapl 1

10.08.2021, 10:57

Ce bunătate ai pregătit! Arată minunat!

Anett 1

03.12.2021, 16:08

Superb tort!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de zapada