Tort cu frisca, iaurt si piersici

de andreea_nagy in Torturi, 11 Apr 2014 | 2195 vizualizari

 

Pt. blat m-am inspirat din reteta lui miremirc de '' prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos '' , nu este exact acea prajitura , am modificat-o putin , mi-a placut fff mult cum arata si de aceea am decis sa fac un blat asemanator pt. acest tort pe care l-am facut soacrei mele cu ocazia zilei de nastere . :) A iesit delicios !!!

 

INGREDIENTE

Bilute de branza :

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 5 lg faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Blat :

  • 7 oua
  • 120 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 50 g ciocolata topita
  • 5 lg faina
  • 3 lg cacao neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Crema:

  • 700 ml frisca
  • 2 iaurturi mari de piersici/caise (ale mele au avut 400 ml fiecare )
  • 2 compoturi mari de piersici ( folosim la crema piersicile si 150 ml suc iar restul il folosim la insiropat ; lasam pt. decor cateva piersici )
  • 5 lg zahar
  • 2 plic gelatina a cate 10g fiecare

Decor :

  • 300 ml frisca
  • + fructe , dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, iaurt si piersici:

Pt. bilutele de branza , se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute de marimea unei nuci , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt .


Pt. blat , se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat , pana se dizolva zaharul , se adauga ciocolata topita , laptele si uleiul , apoi faina, amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava , peste bilutele de branza ( a.i. sa fie toate bilutele acoperite cu compozitie ). Se coace 30 min la 180 grade .


Pt. crema , se taie marunt piersicile din compot . Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece . Se pune intr-un vas zaharul cu 150 ml sirop de la compot si se pune pe foc pana se topeste zaharul , apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste . Se lasa putin sa se raceasca ( din cand in cand mai amestecam in ea ) si apoi se toarna peste cele 2 iaurturi amestecate cu piersicile taiate . Amestecul se da putin la frigider . Intre timp batem frisca si apoi adaugam amestecul de iaurturi , mai batem putin cu mixerul pana se incorporeaza bine si se da 10 min la frigider.


Asamblare:


Blatul de taie in doua , se pune partea de jos , se insiropeaza , se adauga putin mai mult de jumatate de crema , se pune partea de sus a blatului , se insiropeaza , apoi se pune crema ramasa - 2 linguri ( care le lasam pt. marginile tortului ).


Se unge tortul pe margini cu crema lasata , apoi se decoreaza , dupa preferinte , cu cei 300 ml frisca batuta si fructe.


 

TIPS-URI

1

Deasupra se pot aranja fructe taiate peste care sa se toarne jeleu , eu de data asta l-am decorat doar cu cateva piersici taiate si capsuni glazurati cu ciocolata .

2

Ingredientele sunt pt. tava care o folosesc eu de dimensiuni 30/40 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.04.2014, 20:06

xana 1

11.04.2014, 23:46

Bun, bun!

andreea_nagy 1

12.04.2014, 07:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu zmeura si visine