Mini-tortulete cu ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 25 Feb 2011 | 3153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca caramel
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  
  • Decor:
  • 50 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete cu ciocolata si caramel:

Blat:


Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia de oua!Se omogenizeaza. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se decupeaza 6 cercuri.


Din folie de aluminiu(am imbetit-o de mai multe ori) am facut 3 inele de marimea blatului decupat!


Crema:


Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic,dar cu 350 ml lapte.Se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece,apoi se dizolva la bain marie pentru cateva secunde si se incorporeaza in budinca.Se amesteca bine.Frisca se bate,apoi se incorporeaza in crema racita.


Asamblare:


Pe un platou se aseaza inelele din folie de aluminiu,un blat insiropat,crema,apoi alt blat insiropat(puteti face un sirop din apa,zahar si vanilie).La fel se procedeaza si cu celelalte 2 tortulete.Se lasa peste noapte la frigider.


Decor:


Tortuletele se imbraca in frisca.Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu laptele si untul,se lasa la racit,apoi se repartizeaza glazura pe cele 3 torturi,lasan sa se prelinga.


Se decoreaza cu frisca,ciocolata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Pasiune pentru bucatarie 1

26.02.2011, 14:31

multumesc fetelor,sunteti dragute,dar eu chiar nu sunt multumita de poze,reteta am facut-o acum 2 sapt si nu vroiam sa o postez,dar am zis ca e buna ideea cu mini tortulete si de asta am pus-o

adry88 1

12.06.2011, 13:46

grozav

lili 1

12.02.2012, 15:45

minunate!!!e trecuta la favotite!!!pozele sunt OK!!!arata bine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata alba si zmeura