Tort cu capsuni

de tarasmariana in Torturi, 20 Feb 2015 | 2538 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 50g faina
  • 25g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachetel de zahar vanilat

Crema :

  • 3 oua
  • 400ml lapte
  • 200g zahar
  • 6 linguri de amidon
  • 200g unt
  • 15g gelatina
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 50g ciocolata
  • 700-800g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blat :


In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Apoi se bat albusurile cu 50g de zahar pana se fac ca o bezea. Punem intr-un bol faina, praful de copt si amidonul apoi le amestecam. In galbenusuri adaugam zaharul vanilat si cele 50g de zahar si se mixeaza pana iese o crema. Adaugam cate putina faina si bezeaua in galbenusuri pana se termina. Pe o plansa de silicon, se intinde jumatatea aluatului intr-un cerc. Cuptorul trebuie incins la 190° C si bagam aluatul in cuptor timp de 10-12 minute, iar apoi facem acelasi lucru cu cealalte jumatate de blat.


Punem tava rotunda de tort pe blat si taiem marginile cu cutitul. Invelim tava cu folie de celofan.


Crema :


Punem laptele pe foc cu 100g de zahar intr-o craticioara si lasam pana da in clocot. In oua, adaugam 100g de zahar, zaharul vanilat si amestecam bine si adaugam amidonul. Adaugam cate putin lapte in oua, amestecam bine, si punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Se da crema jos de pe foc, adaugam 100g de unt si amestecam cu mixerul. Crema trebuie lasata sa se raceasca la temperatura camerei, adaugam gelatina si inca 100g de unt. Se bate bine cu mixerul timp de 5 minute. Punem tava pe un platou de tort si adaugam primul blat in tava. Taiem capsunele pe jumatate in lungime si le asezam pe marginea tavii cu varful in sus si cu centrul orientat spre marginea tavii. Punem jumatate din crema, mai punem cateva capsuni intregi in mijlocul tavii si mai adaugam crema. Se pune al doilea blat si se unge cu crema care a ramas. Invelim cu o folie si punem tortul la frigider timp de 8 ore. Decoram tortul cu ciocolata neagra si cu capsuni.



POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

tanyapatap 1

30.03.2015, 08:24

Ce frumos este!!

tarasmariana 1

30.03.2015, 11:00

Multumesc Monik!

tarasmariana 1

30.03.2015, 11:02

mersi scumpa mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni